Etusivu Opetus Tentit Tutkintorakenteet Opintokokonaisuudet Opintojaksot

HUOM! Tämä opas on tarkoitettu ennen 1.8.2017 aloittaneille opiskelijoille, jotka eivät siirry uusiin koulutusohjelmiin.

Ennen 1.8.2017 opintonsa aloittaneet Elintarvikekemian pääaineopiskelijat voivat joko suorittaa tutkintonsa loppuun vanhojen tutkintovaatimuksien pohjalta tai siirtyä seuraaviin koulutusohjelmiin:

Lisätietoa ja ohjeet siirtymiseen saat Flamman ohjesivulta (vaatii sisäänkirjautumisen): https://flamma.helsinki.fi/fi/HY365554

Korvaavuustaulukosta näet vanhan pääaineen ja uuden koulutusohjelman opintojaksojen keskinäiset korvaavuudet. Pystyt hyödyntämään taulukkoa sekä siirtyessäsi uuteen koulutusohjelmaan että suorittaessasi vanhempia tutkintovaatimuksia (2016-2017). Korvaavuustaulukot ohjelmittain:

 

Elintarvikekemia

Ruuan tulee olla laadultaan hyvää, terveydelle edullista ja turvallista. Tähän kokonaisuuteen vaikuttavat elintarvikkeiden ravintoaineet kuten lipidit ja vitamiinit, bioaktiiviset yhdisteet kuten antioksidantit ja ruuan sisältämät mahdolliset haitalliset aineet. Elintarvikekemian opinnoissa perehdytään elintarvikkeiden ainesosien rakenteisiin, ominaisuuksiin sekä reaktioihin  ja vuorovaikutuksiin.  Lisäksi opitaan hallitsemaan alan tutkimusmenetelmät. Tämä osaaminen tarvitaan arvioitaessa, miten eri  ainesosat vaikuttavat elintarvikkeiden laatuun ja turvallisuuteen ja miten elintarvikkeita voidaan edelleen kehittää. Elintarvikekemian perustana on eri kemian alojen, erityisesti orgaanisen ja analyyttisen kemian, ja biokemian osaaminen. Valitsemalla sivuaineen tai erikoistumisopinnot voi opintoja suunnata haluamallaan tavalla.  Valmistuneiden maistereiden työpaikat ovat ensisijaisesti elintarviketeollisuudessa, elintarvike-, maatalous- ja ympäristöalan tutkimus- ja valvontalaboratorioissa sekä opetusta antavissa yksiköissä kotimaassa tai ulkomailla. Tehtävänkuvina voivat olla esim. analytiikka, laadunvarmistus, tuotesuunnittelu, tutkimus, valvonta, riskinarviointi, opetus ja tietopalvelut.

 

Yhteystiedot

Elintarvikekemian osasto, PL 27, (Latokartanonkaari 11, Viikki D-talo), 00014 Helsingin yliopisto, puh.  029411

http://www.helsinki.fi/elintarvike-ja-ymparisto/

http://www.helsinki.fi/elintarvike-ja-ymparisto/opiskelijaksi/elintarvikekemia.html